2023 Ramazan Ne Zaman? İlk Oruç Ne Zaman? – Ne Zaman?

2023 yılı Ramazan ayı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 2023 Ramazan oruç ne zaman? Ramazan-ı şerifiniz şimdiden mübarek olsun.




1 Beğeni

Rahmet ve bereket ayı olarak bilinen Ramazan ayı vatandaşlarımız arasında merak konusu olan 2023 Ramazan ne zaman? Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Ramazan ayı 23 Mart 2023 Perşembe günü başlayıp 20 Nisan 2023 Perşembe günü sona erecektir.

22 Mart 2023 Çarşamba günü Ramazan ayının Arife günü olmaktadır. Ramazan orucuna 22 Mart 2023 Çarşamba akşamı kalkılacak ve 23 Mart 2023 Perşembe günü ilk oruç tutulmaya başlanacaktır. Son Ramazan orucu 20 Nisan 2023 Perşembe günü olacaktır. 20 Nisan 2023 Perşembe Diğer yandan Ramazan Bayramının arifesi olacaktır.

İslam dinine göre önemli bir yere sahip olan Ramazan ayı her yıl farklı tarihlerde olmaktadır. Kuran’ı kerim Ramazan ayında indirilmeye başlandı. Kuran’ı kerime göre bin aydan daha hayırlı olan Ramazan ayı içerisinde Kadir gecesi de bu ayda kutlanır. İslam’ın en büyük ibadetlerinden biri olan oruç da bu ay içinde tutulmaktadır. Bundan dolayı Ramazan ayına on bir ayın sultanı da denilmektedir.

11 ayın sultanı rahmet ve bereket ayı Ramazanın gelmesi ile oruçlar tutulup fitre zekatlar verilecektir. Ramazan ayında birlik ve beraberlikler daha özel olarak yaşanmaktadır. Eş ve dostların birlikte kalabalık sofralar kurup oruç açtıkları bir aydır Ramazan. Ramazan ayı bereketi ve coşkusuyla yaklaşmaktadır. Evlerde Ramazan alışverişleri e temizlikleri yapılır ve güzel bir coşkuyla Ramazan ayı karşılanır.



2 Beğeni

Ooo maşallah kış ramazanları başladı, Rabbim ulaşmayı, ulaşıncada görevimizi yerine getirebilmeyi nasip etsin



3 Beğeni

Yorum yapın