2023 Ramazan Bayramı Ne Zaman? – Ne Zaman?

2023 ramazan ayı sonrası kutlayacağımız ramazan bayramı ne zamana denk geliyor? Herkesin Ramazan bayramı şimdiden kutlu mutlu olsun.


Ramazan bayramı Hicri takvime göre Şevval ayının ilk 3 gününde kutlanmaya başlanır. Bayramlar beraberlik ve birliğin coşku ile özel olarak yaşandığı günlerdir. 2023 Ramazan bayramı ne zaman vatandaşlarımız arasında şimdiden merak konusu olmuştur. 2023 yılında Ramazan ayı, 23 Mart Perşembe günü başlayıp 20 Nisan Perşembe 2023 günü sona erecek.

Ramazan ayının son günü olan 20 Nisan 2023 Ramazan bayramının arife günü olmaktadır. Bundan dolayı Ramazan bayramı 21 Nisan 2023 günü başlayıp 23 Nisan 2023 günü sona erecektir. Ramazan bayramı Türk ve islam dünyasında coşkuyla kutlanır.

Ramazan bayramı 3 gün kutlanmaktadır. Ramazan ayının gelmesiyle, bereket ve huzur yaşatan gönül dünyamızı süsleyen Ramazan ayının son günlerinden sonra, Muhabbet, kardeşlik ve barış anlamını taşıyan Ramazan bayramı gelmektedir.

Binlerce yıllık bir dini gelenek halini alan Ramazan bayramı, diğer yandan Türklerin İslâmiyet’i seçmesinden sonra bir kültür halini almıştır. Ramazan bayramı Arapça olarak eid ul fitr anlamını ifade etmektedir. Türkçe kelime olarak ise, iftar bayramı anlamına gelir. Daha sonraları Türkçeye şükür bayramı olarak geçiş yapmıştır. Hicri takvim bir ay takvimi olmasından dolayı, Ramazan bayramı her yıl Miladi takvime göre 11 gün veya 12 gün erken kutlanmaktadır.

Ramazan bayramı yaklaşık olarak 33 yılda bir aynı güne denk gelebilmektedir. Ramazan bayramı Türkler arasında hem ibadet hem de ziyaret yapılarak kutlanmaktadır.



1 Beğeni

Yorum yapın