2023 Kurban Bayramı Ne Zaman? – Ne Zaman?

2023 yılı Kurban Bayramı ne zaman ve tatil süresi kaç gün olacak. Tüm detaylarıyla Kurban Bayramı cevaplarınızı bekliyorum.


Türkiye’de bulunan Müslüman vatandaşlar 2023 kurban bayramı ne zaman diyerek çok merak etmeye başladılar. Diyanet İşleri Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklamaya göre Türkiye’de Kurban bayramı 27 Haziran 2023 Salı Arife günü.

Kurban Bayramı 1. Gün: 28 Haziran 2023 Çarşamba

Kurban Bayramı 2. Gün: 29 Haziran 2023 Perşembe

Kurban Bayramı 3. Gün: 30 Haziran 2023 Cuma

Kurban Bayramı 4. Gün: 01 Temmuz 2023 Cumartesi

İslam dininde dini bayramların önemi çok büyüktür. Müslümanlar Allah’ın emirlerini yerine getirirken bayram olarak belirlenmiş günleri de mutluluk ve neşe içerisinde kutlarlar. İslam aleminin yılda 2 defa dini bayramı bulunmaktadır. Bu dini bayramlardan birisi Ramazan bayramı ve diğeri ise Kurban bayramı olmaktadır.

İslam aleminin ikinci bayramı olan Kurban bayramı Hicri takvime göre Zilhicce ayının 10. Günü başlar ve 4 gün kutlanır. Zilhicce ayının 9. Günü Arife günü olarak bilinir. Kurban bayramında Müslümanlar her yıl hac görevlerini yerine getirmek için Haçça giderler. Haçça giden Müslümanlar kurbanlarını burada keserler. Kurban bayramı dünyanın her yerinde bulunan Müslümanlar tarafında büyük bir coşku ile kutlanmaktadır. Kurban bayramı sabahı camiye gidilerek kurban bayramının namazı kılınır. Dini şartlara uygun olan Müslümanlar bayram namazından sonra Kurbanlarını keserler. Kesilen kurbanların etlerinden kurban kesemeyen vatandaşlara kurban etlerinden verilerek Kurban kesmenin hayrını yaşarlar. Kurban kesen Müslümanlar kestikleri kurban etinden 7 fakire kurban etinden dağıtım yaparlar.



1 Beğeni

Yorum yapın