Mobil VPN Teknolojisi – Nasıl Çalışır?

Mobil VPN, taşınabilir cihaz kullanıcılarının, verileri meraklı gözlerden korumak için güvenli bir bağlantı üzerinden internete bağlandığı bir teknolojidir. Bu cihazlar, VPN uyumlu en son tabletler, cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar veya dizüstü bilgisayarlardan herhangi biri olabilir. Bu nedenle, uzak konumlardaki kullanıcılar herhangi bir tehdit olmaksızın kolayca web’de gezinmenin keyfini çıkarabilir.

Bu mekanizmanın arkasındaki en büyük zorluk, hem kullanıcıların hem de cihazlarının, dolaşım ve kablosuz veya hücresel taşıyıcı ağlar aracılığıyla bağlanma gibi durumlarda her zaman hareket edebilecek olmasıdır. Bu nedenle, Sanal Özel Ağ hizmet sağlayıcılarının, tutarlı hizmetler sunmak için her yeni bağlantı oluşturduğunda ayrı bir cihazı doğrulaması gerekir.

Ayrıca, aygıtın İnternet Protokolü (IP) adresi, kimlik doğrulamayı zorlaştıran bir dizi ağla birleştikçe değişir. Sadece bu değil, cihazın bitiş noktasının ayırt edici özelliği de değişir ve şebeke kapsama alanı olmadan çevrimdışı modda oturumun ertelenmesine neden olabilir.

Tüm bu görevlerin nasıl yönetildiğini anlamak için, çalışma detayları aşağıdaki gibidir:

• Temel olarak verilerin şifrelenmesini sağlamak için oluşturulan bir tünelden oluşur. Bu kanal, uç noktaların IP adreslerinin önceden tanımlandığı bir IP adresini diğerine bağlayan internet hatları aracılığıyla yapılır.

• Şimdi buradaki sorun, değişen IP adresi ile doğrulama işleminin yapılamamasıdır. Ek olarak, değişen adresler nedeniyle tünel bir dizi kırılma noktasıyla karşı karşıyadır.

• Ancak gelişmiş akıllar sayesinde, bu zorluk da, ağ adresine bağlı kalmak yerine cihaz üzerinde çalışan ve cihaza tutarlı bir şekilde mantıksal bir IP adresi sağlayan ve böylece ilişkilendirmeyi kristal berraklığında sağlayan VPN yazılımı kullanılarak çözüldü.

• Ek olarak, cihaz yeniden bağlanmaya çalıştığında bağlantıyı geri yüklemek için önceden ayarlanmış bir oturum açma ile cihazın durumu değiştikçe bir VPN oturumunun kilidi açılır.

Birçok ticari kuruluşta bu uzmanlık, çalışanların ofis verilerine uzak konumlardan erişebilmeleri ve aynı zamanda çevrimiçi etkinliklere tam bir kapsülleme sunabilmeleri nedeniyle harikalar yaratmıştır. Böylece gerektiğinde evden veya seyahat ederken çalışmayı çok daha kolay hale getirir. Normal DSL, ISDN, Wi-Fi veya herhangi bir kablolu modem bağlantısı kullanılarak VPN üzerinden çevrimiçi bağlantı kurulabilir.

Kullanımınız için bir VPN hizmeti seçerken çok dikkatli olmalısınız çünkü çok sayıda satıcı var ve hepsi aynı temel işlevselliği sağlıyor. Bu yüzden en iyi şekilde yararlanmak için, bireysel gereksinimlerinizi artı farklı yerlerden size sunulan fiyatı göz önünde bulundurabilirsiniz.

Bu nedenle, şimdi göz atmaya başlayın ve en iyisini alın.

Yorum yapın