Flash Bellek (USB Flash Disk) Açılmıyorsa Ne Yapılır? – Donanım

Birçok kullanıcı flash disk kullanma aşamasında donanım ya da yazılım kaynaklı olarak sorun yaşamaktadır. Peki flash bellek açılmıyorsa ne yapılır? USB Flash disk açılmama nedenleri birden çok faktöre bağlı olmaktadır. Bu yüzden tüm çözüm yöntemlerinin denenmesinde fayda vardır. Bazı USB yuvaları elektronik sorunlardan ya da aşınmadan dolayı bozulabilmektedir. Bu yüzden de flash belleği taktığınız USB yuvasının kontrol edilmesi gerekir.

Kullanmakta olduğunuz USB yuvasını farklı bir cihaz takarak da denemeniz mümkündür. Masaüstü bilgisayarınız varsa ana kartta bulunan USB çevirici kabloların bağlı olup olmadığına bakmakta fayda vardır. Kullandığınız bilgisayarın USB yuvasında herhangi bir sorun bulunmamaktaysa ikinci seçenek aygıt sürücülerini kontrol etmektir. Başlat tuşuna basıp arama çubuğuna denetim masası yazmalısınız. Daha sonra aygıt yöneticisi sekmesine tıklayıp evrensel seri veri yolu denetleyicileri bölümüne tıklayarak USB bileşik aygıtları güncellemelisiniz.

Sürücüleri güncelledikten sonra da güncel sürücü yazılımı otomatik olarak ara seçeneğiyle işlemleri hızlıca halledebilirsiniz. USB bellek yuvası nasıl kontrol edilir? Sorusunun yanıtı olarak tüm u belirtilenlerin yapılması gerekmektedir.

Windows Disk İle Flash Bellek Sorunu Nasıl Çözülür?

Denediğiniz tüm diğer yöntemlere rağmen flash bellek açılmamaktaysa disk yönetimi ayarlarını kontrol etmelisiniz. Başlangıç ikonunda sağa tıklayıp disk yönetimi sekmesine girmelisiniz. Windows işletim sistemi kullandığınız flash belleğin dosya sistemini desteklememekteyse disk yönetimi ayarlarında yer alan biçimlendirme özelliği ile cihazınızı kurtarabilirsiniz.

Flash Bellekler Nasıl çalışır?

Teknolojinin de gelişmesiyle hayatımıza daha çok giren depolama birimleri farklı çalışma mantıklarına sahip olmaktadır. Peki bu durumda flash bellekler nasıl çalışır? Örnek olarak hard disk drive modellerinde veriler metal plakalara yazılmaktayken flash bellek ve SSD ‘lerde veriler elektronik yongalara kaydedilmektedir. Bu da flash bellek ve SSD modellerinde veri kurtarma işlemleri HDD’lere göre daha zor olmaktadır.

Flash bellekler günümüzde TB seviyesine kadar veri depolayabilmektedir. Flash bellek modelleri de 400MB/s yazma hızına da ulaşmaktadır. Bu yöntemleri izleyerek flash belleğiniz açılmıyorsa ne yapılır? sorusuna en kısa zamanda yanıt bulmanız çok kolaydır. Flash bellek çalışma mantığını da bu incelemeler sonucunda anlamış olursunuz.




2 Beğeni

Yorum yapın